EBI 10 jaar! – Duurzaamheid

Duurzaamheid is een begrip dat de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden. We gaan steeds bewuster leven of proberen dat in ieder geval. We willen weten waar producten & materialen vandaan komen, wat de belasting is voor het milieu en hoe het wordt vervaardigd. Ook op het gebied van interieur is duurzaamheid een belangrijk begrip en zelfs een groeiende trend.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook in onze collecties duurzame merken & producten te vinden zijn!


Designers Guild, een van de bekendste Britse design huizen, is zich zeer bewust van het verduurzamen van processen: het hoofdkantoor en logistiek centrum zijn zo ontworpen dat ze efficiënt met energie omgaan. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke licht- en energiebronnen. Daarnaast werkt DG met een duidelijk beleid ten aanzien van recycling. Alle verpakkingsmaterialen worden
gerecycled en resterende stoffen worden gedoneerd aan goede doelen, als het  ‘Children’s Scrap Project’. Dit zijn aspecten die de consument niet ziet. Daarom ook een volledige stoffencollectie gemaakt van gerecycled garen!


Little Greene, ons verfmerk, draagt duidelijk naar buiten hoe belangrijk duurzaamheid is. De verf en het behang zijn geheel milieuvriendelijk en toch van hoge kwaliteit. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke pigmenten en oliën. Ondanks dat is de verf zeer dekkend, wat inhoud dat er minder verf nodig is dus minder grondstoffen worden gebruikt en er dus minder afval is! Alle verpakkingsmaterialen bevatten gerecycled materiaal en kunnen opnieuw gerecycled worden na gebruik. Zo worden de blikken gemaakt van 50% gerecycled staal. Diverse verfsoorten van Little Greene zijn gecertificeerd als zijnde kindvriendelijk. Dit houdt in dat deze verf absoluut geen gevaarlijke ingrediënten bevat en volledig veilig is voor gebruik in huis, ook in de kinderkamer.

Een van de duurzaamste dingen die je kunt doen op het gebied van interieur: ga voor iets wat je écht mooi vindt en waar je jaren van kan genieten!


‘’Goede kwaliteit is ook duurzaam’’